ΕΥ ΖΗΝ

Φυτικά Ελιξήρια όπως Λοσιόν για την Τριχόπτωση - Σπαθόλαδο για την Δυσκοιλιότητα

H μεγάλη έλλειψη της σύγχρονης διατροφήςΤα κιλά χάνονται γρήγορα, η χοληστερίνη πέφτει, αλλά και η ψυχή ωφελείται από τις ευεργετικές ιδιότητες των πικρών βοτάνων. Ανακοινώσεις και συμπεράσματα από το συνέδριο Εμπειρικής και Πρακτικής Θεραπείας (Καρλσρούη, Γερμανία, Ιούλιος 2001)Η επίδραση την οποία έχουν στην υγεία μας οι πικρές ουσίες ήταν ήδη γνωστή εδώ και 5000 χρόνια, όπως εμφαίνεται από τις αρχαίες ιερές γραφές του Ινδουισμού. Σε μία από αυτές, την Ayuverda, κατέγραψαν οι Ινδοί τις γνώσεις τους σχετικά με την υγιεινή και μακροχρόνια ζωή (μακροβιοτική), όπου τα πικρά βότανα κατέχουν σημαντικότατη θέση. Τα πικρά βότανα έχαιραν μεγάλης εκτιμήσεως και στην αρχαία Ελλάδα, κατά την εποχή του Ιπποκράτη, πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Η παλιά παροιμία «πικρό στο στόμα γλυκό στο σώμα» δείχνει ότι ανέκαθεν ήταν γνωστός ο βασικός ρόλος των πικρών ουσιών στην πέψη. Τα πικρά συστατικά προπονούν τους βλεννογόνους του πεπτικού συστήματος. Οδηγούν σε μία σύσπαση των βλεννογόνων, η οποία σύντομα χαλαρώνει. Με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται πιο εύκολα από τον οργανισμό διάφοροι νοσογόνοι παράγοντες, όπως ιοί, βακτηρίδια, παράσιτα και μύκητες. Ακόμη και τα άγρια ζώα κάνουν χρήση αυτής της ιδιότητας. Σε περίπτωση αρρώστιας τρώνε πικρά χόρτα για να καθαρίσουν τον οργανισμό τους εσωτερικά.
Η Ιστορία μας

Γνωρίστε την ιστορία μας...

 • 21.09.199501

  Ιδρύθηκε από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο η Ευ Ζην®

  Η εταιρεία Ευ Ζην® ιδρύθηκε από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο το 1995, όταν και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στο χώρο της υγιεινής, βιολογικής και παραδοσιακής διατροφής και φροντίδας. Την ίδια χρονιά εγκαινιάστηκε το πρώτο, ομώνυμο κατάστημα στην Βούλα (Αθήνα). Με σύνθημα το “Yγεία και Aπόλαυση”, το Eυ Zην® πρωτοπόρησε εισάγοντας μια καινοτόμο ολοκληρωμένη άποψη και φιλοσοφία και δημιουργώντας μια νέα κατηγορία καταστήματος: το "υγιεινό, βιολογικό και παραδοσιακό delicatessen". Είναι κοινός τόπος, πλέον, στον χώρο της γαστρονομίας, ότι το Ευ Ζην® δημιούργησε σχολή. Κατάφερε να αποκαταστήσει την χαμένη αίγλη των χειροποίητων προϊόντων και να αναδείξει την γευστική και υγιεινή υπεροχή των φυσικών και παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής και μεταποιήσεως.

 • 05.07.200102

  Το 2001 στην Τήνο

  Τ0 2001 το ευζην μεταφέρθηκε στην Τήνο και δημιούργησε το< <πρότυπο εργαστήριο εκλεκτών εδεσμάτων>> όπου εκτός από την παραγωγή εδεσμάτων υψηλής γαστρονομίας , ξεκίνησε και την παραγωγή του αρχαίου θεραπευτικού ελιξιρίου Σπαθόλαδο η Βαλσαμολαδο, καθώς και του περίφημου στην βοτανολογική παράδοση της κεντρικής Ευρώπης κρασί της καρδιάς Η απαράμιλλη ποιότητα, η σπανιότητα, η πρωτοτυπία και η ευρύτατη ποικιλία των προϊόντων του, και, προ παντός, η απόλυτη επαγγελματική του συνέπεια και τιμιότητα το κατέστησαν πολύ σύντομα ευρύτατα γνωστό, επισύροντας πληθώρα αυθορμήτων επαινετικών άρθρων και αφιερωμάτων από πολλούς επαγγελματίες κριτικούς και δημοσιογράφους, που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και επανειλημμένες προσκλήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου παρουσιάστηκε η φιλοσοφία του ευζην. Στα αμέσως επόμενα χρόνια το ευζην τιμήθηκε με πληθώρα βραβείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την πρωτοτυπία και την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων του.

 • 14.04.199803

  Το 1998 το Ευ Ζην® επέκτεινε τις δραστηριότητές του

  Το 1998 ξεκίνησε η συνεργασία με την εταιρεία της παγκοσμίου φήμης βοτανολόγου, Maria Treben εισάγοντας και διανέμοντας το περίφημο ελιξήριο βοτάνων Schweden Bitter καθώς και μία ολοκληρωμένη σειρά φυτικών προϊόντων φροντίδας και περιποίησης, υψηλής ποιότητας

 • 05.07.201502

  Το 2015 το ευ ζην μεταφέρεται στην Αθήνα, στον Αγιο Δημήτριο, παρασκευάζωντας και εισάγοντας ελιξήρια βοτάνων, θεραπευτικές αλοιφές και λάδια τα οποία διανέμει στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε επιλεγμένα φαρμακεία που ασχολούνται με φυσικά σκευάσματα καθώς και στα αντίστοιχα φαρμακευτικά e shops Σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι να ενδιαφερόμαστε για την Παρασκευή και διάθεση φυσικών ελιξιρίων, που προάγουν την ψυχική και την σωματική υγεία πάνω στις ίδιες αρχές της ποιότητας και της τιμιότητας .

Κάθε σπίτι έχει μια οικογένεια.

Κάθε μέλος του προσωπικού είναι κοντά μας εδώ και πολλά χρόνια, και με τη νέα γενιά να γαλουχείται από την παλαιότερη, δημιουργήθηκε η οικογένεια του Ευ ζήν:

Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο μας